Mestergruppen inn på hyttemarkedet

Mestergruppen har frem til nå definert seg som «boligaktør». Nå utvides porteføljen med Saltdalshytta og Røroshytta.

Tekst: IRINA LEE

I 2016 ble det bygget 8000 hytter i Norge. – Det bygges like mange hytter som eneboliger i Norge, så hyttemarkedet er et interessant og tilstøtende marked for oss, sier Mikkel Sandvik.
Mestergruppen vil i år nærme seg en omsetning på 8 milliarder kroner. I fjor kjøpte selskapet Byggtorget AS og Nordek AS, med kjedene XL-BYGG og Blink Hus.

– Gjennom disse transaksjonene har vi gått fra være nummer 4-5 i byggevaremarkedet, til å bli nummer 1. Vi har også blitt nummer 1 i boligmarkedet, gjennom kjedene Blink Hus, Mesterhus og Systemhus, sier Sandvik.

Strategisk utvidelse
I fjor produserte Mestergruppen rundt 300 hytter. Saltdalsbygg har tidligere vært landets neste største hyttebygger med en årlig produksjon på rundt 500 hytter.

– Når vi nå slår oss sammen, blir vi størst, sier Sandvik.

Han legger til at Saltdalshytta muligens er det sterkeste merkevarenavnet i bransjen.

– Det er et resultat av et møysommelig arbeid selskapet har gjort over mange år. De har vært flinke til å utvikle merkevaren og porteføljen sin, sier Sandvik.

Med på kjøpet får Mestergruppen også Røroshytta, som produserer om lag 50 laftede tømmerhytter i året.

– I likhet med de øvrige oppkjøpene vi har foretatt det siste halvannet året, er dette en strategisk utvidelse. Vi ser at våre to virksomheter har noe å tilføre hverandre, og har troen på at summes av disse to blir større enn bare 1 pluss 1, sier Sandvik.

Med videre
Avtalen ble inngått før sommeren og formalisert i midten av august, etter nødvendige godkjennelser fra myndighetene. Sandvik ønsker ikke å kommentere kjøpesummen, men legger til at de tidligere eierne, Per Aronsen og Ole Monsen i firmaet Aronsen Monsen Invest, er med videre i selskapet. De har til sammen en eierandel på 25 prosent.

– Vi har lenge ønsket å finne nye eier som kan bringe selskapet videre, i og med at vi ikke har en generasjon etter oss, som kunne tenke seg å ta over. Denne prosessen har tatt lang tid. Derfor er vi spesielt fornøyd med å ha inngått en avtale med Mestergruppen som ny majoritetseier i Saltdalsbygg, sier Per Aronsen.

Han tror Mestergruppen vil være en god eier for Saltdalsbygg.

– De er en ledende nasjonal aktør innenfor hus og byggevarer, og de kompletterer vår virksomhet på en god måte, både i forhold til logistikk, med sin størrelse og nasjonale dekning. Det er positivt at de har Ferd i ryggen, som er et selskap med et godt omdømme. Selskapet har også evner, vilje og ressurser til å satse innenfor sine virksomheter, samtidig som de tar et aktivt samfunnsansvar. Det representerer verdier som er forenlig med det vi står for, sier Aronsen.

Les hele saken i Ferdmagasinet

 

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.