Gjev innovasjonspris til Benchmark for å holde havet rent

Benchmark CleanTreat working alongside wellboat foto Benchmark IN

Benchmark bidrar til en mer bærekraftig sjømatnæring. Med rensesystemet CleanTreat tas det til et helt nytt nivå, som nylig sikret dem seieren i AquaNor Innovation Award 2019.

Lakselus er oppdrettsnæringens verste fiende, og har en betydelig påvirkning på driften. Milliarder går tapt hvert eneste år, og måten vi bekjemper den på har aldri vært mer avgjørende – både fra et økonomisk og miljømessig perspektiv. Mens kjøttproduksjonen går ned, vender forbrukeren seg i større grad mot den mer bærekraftige sjømatnæringen. For å sikre forsvarlig vekst, er vi med andre ord helt avhengige av å få tilgjengeliggjort gode løsninger som kan holde forekomsten av lus på et lavt nivå.

– CleanTreat representerer en helt ny måte å gjennomføre lusebehandling på, sier Danjal Haaland Danjalsson, investment professional i Ferd Capital.

Nye bærekraftige verktøy
Oppdretterne har i utstrakt grad benyttet seg av mekaniske behandlinger og legemidler for å holde lusetall nede. Det brukes også i stadig større grad oppvarmet vann og spyling, som er en påkjenning for fisken.  Samtidig utgjør høy dødelighet og redusert vekst kostnader i milliardklassen. Tidligere har legemidler blitt skylt rett ut i sjøen etter at fisken er ferdigbehandlet. Det har ført til høyere grad av resistens, som kan ha effekt på biologien i havet.

– CleanTreat lar oppdretterne gjennomføre behandling med legemidler, uten miljøeffekt i havet. Det muliggjør utvikling og anvendelse av neste generasjons legemidler, sier Danjalsson.

Les mer om Benchmarks miljøsmarte system her, eller i Ferdmagasinet 03/2019

Danjal Haaland Danjalsson
Kontaktperson
Danjal Haaland Danjalsson
Investment Professional
E-post
dhd(a)ferd.no
Mobil
90 89 45 05

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til post@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.