Ferd kjøper minoritetsandel i Fürst

furst_logo_vertikal

Ferd kjøper 40 prosent av Fürst Medisinsk Laboratorium. Målet med det nye partnerskapet er å ta det anerkjente laboratoriets tjenester inn i nye forretningsområder.

Fürst Medisinsk Laboratorium har vokst til å bli Nordens største medisinske laboratorium og analyserer nå prøver fra mere enn 10.000 pasienter hver eneste dag. Selskapet har levert viktige tjenester til det offentlige helsevesenet i mer enn 65 år.

- Vi er utrolig stolte av det vi har fått til og det tilbudet vi leverer i dag. Nå ønsker vi å satse utenfor Norge og innen nye områder, samtidig som vi fortsetter å bli bedre på kjernevirksomheten vår. Da har vi behov for å ta med en god, ambisiøs og langsiktig partner, sier styreleder og majoritetseier i Fürst, Asle Helgheim.

Fürst er kjent for å levere kostnadseffektive tjenester med svært høy kvalitet. Selskapet har blant annet lyktes med å halvere enhetsprisene på prøveanalyser over de siste 15 årene. De jobber nå spesielt med satsninger innen IT og molekylærbiologi og muligheten for ekspansjon til nye geografiske områder.

- Ferd er et gjennomprofesjonelt miljø med både den forretningserfaringen vi trenger, og det verdisynet vi krever. De deler vår ambisjon om å levere stadig nye ideer og bedre løsninger for norsk helsevesen – og til nye land i Europa, sier Helgheim.

Majoriteten av selskapet vil etter salget fortsatt være kontrollert av styreleder Helgheim og hans nærmeste familie, slik det har vært de siste 35 årene. Ferd er et norsk investeringsselskap som har som visjon å skape varige verdier og sette tydelige spor. De ser på kjøpet av minoritetsandelen som starten på et langt og tett partnerskap.

- Fürst er et fantastisk spennende selskap som hver dag gjør en solid jobb for det norske helsevesenet. Vi tror at de kan bidra enda mer på flere områder. Vi vil gjerne følge selskapet inn i nye forretningsområder og etter hvert ut i nye geografiske områder. Også innenfor mer tradisjonell laboratorievirksomhet her hjemme kan norsk helsevesen effektivisere og profesjonalisere seg, sier investeringsdirektør i Ferd, Trond Solberg.

- Vi tror langsiktige, private aktører vil bli stadig viktigere samarbeidspartnere for det offentlige helsevesenet. Vi vil bidra til å løse de utfordringene landet står overfor med vekst i antall eldre, vekst i antall pasienter med livsstilbasert sykdommer og den medisinske utviklingen generelt. Summen av det beste fra det offentlige og det beste fra det private blir bra for norske pasienter. Det har Fürst bevist i over 65 år, sier Solberg.

Detaljene i salget vil utover dette bli holdt mellom partene. Det er ikke planlagt endringer i selskapets drift eller ledelse i forbindelse med salget.

For mer informasjon er kontaktpersonene:

Trond Solberg, investeringsdirektør i Ferd:
Telefon: 92 20 44 03    E-post: ts@ferd.no

Håvard Selby Ebbestad, administrerende direktør i Fürst.
Telefon: 95 83 02 37   E-post: hsebbestad@furst.no

Abonner på publikasjoner

Hvis du ønsker å motta Ferdmagasinet og / eller årlige og halvårlige rapporter når de er tilgjengelige, kan du fylle ut skjemaet under

Økonomiske rapporter
Email
Nyheter
Ferdmagasinet
Post Email
Fornavn *
Etternavn *
Firma *
E-post *
Adresse *
Postnummer / Sted *
* Obligatoriske felter

Avslutte abonnement

Hvis du ønsker å avbestille abonnementet, kan sende e-post til oppsigelse@ferd.no
Alle opplysninger vil bli behandlet konfidensielt. For ytterligere informasjon, vennligst se Ferds retningslinjer for personvern.